Leder: Stein Bagger og pressen

Tirsdag blev den bedragerisigtede IT-Factory direktør, Stein Bagger varetægtsfængslet. Det skete under grundlovsforhøret ved Retten i Lyngby.

Tidligere tirsdag morgen var Stein Bagger ankommet med fly til Kastrup Lufthavn fra Los Angeles, hvor han i godt en uge, havde tilbragt tiden i forskellige fængsler, mens han ventede på at blive udleveret til Danmark.

Stein Bagger havde meldt sig selv til politiet i Los Angeles, efter at han forsvandt under en kombineret forretnings- og privatrejse til Dubai.

Hans forsvinden gav anledning til optrevlingen af det, der ligner anmarkshistoriens største bedragerisag til omkring 1,2 milliarder kroner. Og til at virksomheden IT-Factory blev erklæret konkurs.

I de seneste uger, har medierne bragt nye afsløringer og gamle rygter om ikke bare Stein Bagger, men også hans med investorer, omgangskreds og fortid.

Gamle klassekammerater fra Kregme Skole ved Frederiksværk blev udspurgt om hvordan Bagger var i skolen og en video af Stein Bagger i dametøj, optaget under en ferie hvor Bagger var Spies-Guide, blev offentliggjort.

Uskarpe fotos af Stein Bagger i selskab med en kendt Hells Angels rocker, der agerede livvagt for IT-direktøren og artikel efter artikel om uregelmæssigheder i selskaber kontrolleret af Stein Bagger og IT-Factorys bestyrelsesformand Asger Jensby dukker op i landets aviser.

Den samlede danske presse havde pludseligt travlt med at komme med afsløringer af den virksomhed, som samme presse ellers lige indtil konkursen roste til skyerne og som det ellers ansete revisionsfirma Ernst & Young sammen med dagbladet Børsen kårede som Danmarks mester i Vækst – samme dag som Stein Bagger forsvandt i Dubai.

Kun en enkelt journalist havde holdt et vågent øje med IT-Factory og Stein Bagger. Det var bloggeren Dorte Toft, der igennem længere tid – før det hele ramlede – havde stillet spørgsmålstegn ved IT-Factorys produkter og ved Stein Baggers uddannelsesmæssige baggrund.

I den tid Dorte Toft havde brugt kræfter på IT-Factory, Stein Bagger og hans advokat, skrev landets erhvervsjournalister og -redaktioner lovprisende ord om virksomheden, der havde en voldsom vækst, om sponsorat af Bjarne Riis’ cykelhold og om den succesrige milliardær direktør.

Rundt omkring på landets erhvervsredaktioner (og måske kriminalredaktioner) sad journalister og redaktører forhåbentligt med røde ører. Måske samarbejdet mellem erhvervslivets kommunikationsrådgivere og landets journalister var blevet lidt for intimt.

Stein Bagger blev ved grundlovsforhøret varetægtsfængslet frem til den 9. januar.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post Jens Henrik Højbjerg er konstitueret som rigspolitichef
Next post Deep Throat er død