Rocker- og bandekrig giver travlhed hos kriminalteknikerne

Den seneste tids rocker- og bandekrig, har givet travlhed hos Rigspolitiets Kriminaltekniske Center (KTC) i København.

Her arbejder ti specialuddannede teknikere med at undersøge skydevåben og ammunition. For når en rocker eller et bandemedlem trykker på en pistols aftrækker,  genererer det en bølge af arbejde for politifolk og nogle af dem, som har rigtig travlt, er teknikerne hos KTC.

– Vi har i den seneste tid fået over 200 pistoler, revolvere og automatvåben ind, som stammer fra bandeopgør i hele landet, siger politikommissær og leder af KTC’s våbensektion Bonnie Ludvigsen.

Ude gerningsstedet klarlægger våbenteknikerne hvordan der er blevet skudt, hvor offeret og gerningsmanden har stået, og hvor projektilerne er endt.

Hjemme på afdelingen i KTC undersøger teknikerne våbnene, sammenligner patronhylstre i mikroskop og undersøger i en database, om våbnet har været anvendte på andre gerningssteder.

Alle fund bliver registreret i databasen IBIS – Integrated Ballistics Identification System, som dansk politi deler med Norge og Sverige. Det betyder, at danske våbenteknikere også kan lede efter våben, som er blevet brugt til forbrydelser i de to lande.

Men ikke kun våbenteknikerne har haft travlt efter de seneste måneders skudepisoder. Også teknikerne i KTCs sektion for fingeraftryk er der tryk på. Sektionen undersøger alle de ting, som efterforsknerne finder på gerningsstedet og på interessante adresser. Det kan være alt lige fra kopper, telefoner til tandbørster, briller og våben. Formålet er enten at få fastlagt en eller flere personer til at have afsat fingeraftryk på de undersøgte effekter eller at få klarlagt, hvem der færdes i miljøet.

– I flere af de aktuelle sager er det på baggrund af undersøgelserne lykkedes at identificere adskillige personer ved søgning af de fremkaldte aftryk i vores AFIS-databaser hvor cirka 330.000 personer er registreret med finger- og håndaftryk, siger politikommissær og leder af KTC’s fingeraftrykssektion Kristian Rokkjær.

Den viden, som kriminalteknikerne finder frem til ved deres arbejde, gives videre til politiets efterforskere og indgår dermed opklaringsarbejdet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post Venstrefløjs-ikonet der blev socialdemokrat
Next post Politiet leder efter familiefars drabsmænd