100 mia til bankerne

Et bredt flertal i folketinget bestående af Dansk Folkeparti, Socialdemokraterne, Socialistisk Folkeparti, Det Radikale Venstre og Liberal Alliance blev søndag aften enige om bankpakke II.

Pakken, der er på 100 milliarder kroner, skal hjælpe den trængte banksektor, så det bliver lettere for virksomheder at låne penge.

Men staten har ikke tænkts sig at låne pengene ud gratis. penge- og realkreditinstitutioner, som vil låne penge, skal vurderes enkelthvis og betale en rente, der afspejler statens risiko ved at yde lånet.

Økonomi- og Erhvervsministeriet skønner, at renten i gennemsnit bliver ca. 10 procent årligt.

De enkelte pengeinstitutter forpligtes i aftalen til at aflægge halvårlige redegørelser for udviklingen i udlånene samt for deres udlånspolitik og redegørelserne bliver offentliggjort.

Finanstilsynet styrkes og skal fremover mindst en gang årligt gennemgå solvens­behovet i alle kreditinstitutter, på nær de allermindste.

Socialdemokraterne krav om et loft over bankdirektørernes lønninger, blev ikke til noget. Men i stedet er der indført en grænse på 50% for hvor meget af direktørens aflønning, som kan trækkes fra i skat.

I en pressemeddelse fra Økonomi- og erhvervsminister Lene Espersen og finansminister Lars Løkke Rasmussen hedder det:

”Regeringen er meget tilfreds med, at vi i dag har indgået en bred politisk aftale, der skal medvirke til, at virksomheder og borgere kan få adgang til at låne penge til sunde projekter”.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post To danske soldater såret
Next post Barack Hussein Obama er USAs 44. præsident