Muslimsk familie fjernet fra fly

En muslimsk familie blev torsdag fjernet fra et fly fra AirTran Airways. Foto: AriTran Airways.
En muslimsk familie blev torsdag fjernet fra et fly fra AirTran Airways. Foto: AriTran Airways.
En amerikansk muslimsk familie blev i går fjernet fra flyet, da var på vej på ferie.

Atif Irfan, var sammen med sin bror, deres koner, en søster og tre børn ved at finde deres sæder på AirTran flyet mens de snakkede om, hvor det mon var sikrest at sidde. Det fik nogle medpassagerer til at reagerer og kort efter ankom agenter fra forbundspolitiet, FBI, som bad Atif Irfan og hans kone om at forlade flyet. Tyve minutter senere, blev resten af familien, samt en ven som tilfædigvis var med samme fly, også fjernet fra flyet.

Resten af passagererne måtte igennem screeningen en gang til, før de fik lov til at lette fra Washington D.C. til Orlando, Florida.

Familien og vennen blev tilbageholdt og afhørt af FBI, som dog hurtigt kunne fastslå, at familiens snak, var ganske almindelig flypassagersnak og familien og venne fik lov til at gå igen.

Selvom FBI sagde god for familien og forsøgte at hjælpe dem med at komme med næste fly, nægtede flyselskabet at flyve med dem.

Flyselskabet AirTran fastholder, at man har fulgt alle regler og at familien fik tilbudt at få deres penge tilbage.

Atif Irfan, der kun har ros til overs for FBI agenterne, mener tilgengæld, at flyselskabet skylder ham, hans familie og deres ven en undskyldning.

– Vi er ikke ude efter penge. Jeg er advokat og ved hvordan retssystemet virker. Alt hvad vi ber om er, at nogen siger: ‘Vi undskylder, at vi har behandlet jer som 2. rangs-borgere, siger Atif Irfan, ifølge CNN.

Vennen, Abdul Aziz, overvejer at anlægge en civil retssag.

– De ser en muslim snakke med en anden muslim og går automatisk ud fra at der er noget på færde, siger Abdul

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post Dem sagde vi farvel til i 2008
Next post Mistænkt drabsmand melder sig selv