Cyklende politi i København

Fra den 1. april vil københavnerne kunne møde cyklende politi i gaderne.

Cyklende betjente vil fremovere patruljere i København. Foto: Politi.dk
Cyklende betjente vil fremovere patruljere i København. Foto: Politi.dk

I lighed med politiet i flere andre europæiske hovedstæder, vil København fremover have cyklende politi, som skal patruljere i gaderne i indre by og noget af vesterbro.

I alt skal otte politifolk møde på arbejde i cykeltøj og deres arbejdsopgaver vil i sær blive at holde øje med hvad der foregår på og omkring strøget. Her forsøger behændighedsspillere ofte at franarre borgerer og turister penge, ligesom der ofte er problemer med lommetyve og tiggere. Derudover skal det cyklende politi arbejde med trafiksager, vold og andre almindelige politiopgaver.

– Cyklen er et fantastisk instrument til at komme hurtigt omkring. Vi får en bedre kontakt til borgerne, som lettere kan komme i dialog med politiet, og så vil borgerne i indre by opleve, at de vil se mere politi i området. Så ved at vi bliver set, kan vi være med til at være tryghedsskabende, og jeg tror, at vores tilstedeværelse kan hjælpe med til at få antallet af voldssager til at falde, siger politiassistent og leder af det nye cyklende politi Kim Vinholdt.

Cyklende politi er allerede kendt i flere andre europæiske storbyer, og ledelsen i Københavns Politi har været på studietur i Oslo inden etableringen af den nye afdeling.

– Politiet i Oslo har med cyklerne opnået en langt højere grad af synlighed og er blevet mere tilgængeligt for borgerne. De kunne ikke komme på en eneste negativ ting ved det cyklende politi, da vi spurgte dem, siger vicepolitidirektør Mogens Kjærgaard Møller fra Københavns Politi.

Det cyklende politi skal køre som en forsøgsordning i et år og derefter evalueres.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post 5.000 flere ledige i januar
Next post 25-årig mand skudt på Nørrebro