300 demonstrerede mod bandevold

Omkring 300 mennesker gik fredag aften på gaden og krævede tryghed på Nørrebro.

Under parolen “Stop skyderierne nu: Alle har ret til en tryg opvækst”, gik demonstrationen fra Sankt Hans Torv og gik derfra via blandt andet Jægersborgsgade, Korsgade og Nørrebroade til Blågårds Plads.

Med sig havde demonstranterne farverige balloner, som de delte ud.

Det var Ungdommens Røde Kors, som havde indkaldt til demonstrationen.

– Nørrebro skal være lig tryghed, barneleg og ungdomsliv. Alle børn skal kunne gå til skole i tryghed. Alle børn skal kunne lege i parkerne i tryghed. Skyderier og bandevold må ud af bydelen – og ud af hverdagen. Nu.”, udtaler Mads Espersen, konstitueret landsformand i Ungdommens Røde Kors og fortsætter:

– Alle har ret til en tryg opvækst og trygheden kan kun skabes med positive alternativer for udsatte børn og unge. Der skal skabes mulige veje ud af håbløsheden.

Ungdommens Røde Kors mener ikke at bandevolden kan fjernes med politi og strenge straffe alene. Organisationen mener, at der er behov for flere investeringer i socialt forebyggende arbejde, som f.eks. mentorprojekter, væresteder, klubber, lektiecafeer og idrætsaktiviteter til sårbare børn og unge.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post 16-årig sigtet for drabsforsøg
Next post Store europæiske lande støtter Fogh