Bendt Bendtsen meldt til politiet for bestikkelse

Bendt Bendtsen er meldt til politiet for bestikkelse. Foto: Folketinget
Bendt Bendtsen er meldt til politiet for bestikkelse. Foto: Folketinget
Den tidligere vicestatsminister og erhvervs- og økonomiminister, Bendt Bendtsen, er blevet meldt til politiet for bestikkelse.

Ifølge B.T. søndag har den tidligere konservative formand havde modtaget flere dyre jagt- og golfture fra dansk erhvervsliv.

Bag anmeldelsen står Hørsholms tidligere borgmester for De Konservative, Uffe Thorndahl.

Avisen har gennemgået Bendt Bendtsens kalender og den viser, at han som erhvervs- og økonomiminister 33 gange har ladet danske virksomheder og direktører betale for jagt- og golfture i perioden 2003-2008.

Flere af turene har varet flere dage og har inkluderet betalte ophold på en række danske godser.

Eksperter mener, at Bendt Bendtsen har overtrådt forvaltningsloven. Ifølge den, må offentligt ansatte ikke modtage gaver udover f.eks. en flaske vin til fødselsdage.

Folketingets Ombudsmand Hans Gammeltoft-Hansen vil nu, ifølge BT.dk, følge sagen tæt og overveje om der skal sættes en egentlig undersøgelse igang.

Bendt Bendtsen afviser, at de mange dyre jagt- og golfture var gaver.

– Der er jo ikke tale om gaver, men om arrangementer, som jeg har deltaget i i min egenskab af økonomiminister og erhvervsminister og vicestatsminister – ikke som Bendt Bendtsen fra Fyn. Nu ligger sagen takket være Uffe Thorndahl hos skattevæsnet og politiet. Jeg ser frem til deres afgørelse med sindsro, skriver han i en mail, som BT.dk har offentliggjort.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post Strenge straffe i to østjyske narkosager
Next post Josef Fritzl idømt livsvarigt fængsel