Justitsministeren: Bander og rockere skal afsone med det samme

Justitsminister Brian Mikelsen vil i næste uge fremlægge et samlet initiativ, som indeholder både en stramning af reglerne om varetægtsfængsling og af procedurene for indkaldelse til afsoning efter endelig dom.

– Ingen kan være i tvivl om, at jeg ser på situationen omkring den verserende bandekonflikt med den allerstørste alvor. Det er nødvendigt at gribe til ekstraordinært skrappe midler over for de stridende grupper, siger Justitsministeren.

Brian Mikkelsen finder det uacceptabelt at flere rockere og bandemedlemmer, som allerede er dømt, venter på at afsone deres domme.

– Det er min klare holdning, at når personer med tilknytning til bande- og rockermiljøet er blevet idømt en fængselsstraf, så skal den pågældende naturligvis i fængsel så hurtigt som overhovedet muligt.

Initiativet, der vil blive en del af lovforslaget om en samlet bandepakke, omfatter tre punkter:

1) Ny regel om adgang til varetægtsfængsling fra dag et efter fældende dom af rockere, bandemedlemmer m.v., når den pågældende rockergruppe eller bande deltager i voldelige konflikter, hvor der bruges skydevåben m.v.
2) Ændring af straffuldbyrdelsesloven, sådan at bl.a. rockere og personer med tilknytning til bander m.v., der begår omfattende kriminalitet, ikke kan få tilladelse til at afsone en fængselsstraf på bopælen med elektronisk fodlænke.
3) Reglerne om indsættelse til afsoning ændres, således at rockere, bandemedlemmer m.v. indkaldes til afsoning i en særlig hasteprocedure.

– Med disse initiativer vil vi være kommet langt, sådan at tiden, indtil den dømte starter afsoningen, reduceres så meget som overhovedet muligt, slutter Justitsminister Brian Mikkelsen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post T-Shirt salg var terrorstøtte
Next post Politiets påskekontrol starter i dag