42 narkopåvirkede trafikanter i færdselsuheld

Nye tal fra politiet viser, at 42 narkotikapåvirkede trafikanter var involveret i færdselsuheld i årets tre første måneder.

I løbet af første kvartal er 354 trafikanter blevet sigtet for at have kørt med narkotika eller medicin i blodet. Rigspolitiets statistik viser, at 23 af dem var involveret i færdselsuheld, hvor personer kom til skade. 19 af dem blev opdaget i forbindelse med færdselsuheld, hvor der ikke skete personskade.

I 2007 blev det muligt for politiet at vurdere, om en trafikant er påvirket af narkotika eller sløvende medicin. Betjentene er blevet uddannet til at undersøge trafikanternes pupilstørrelser og øjenbevægelser i fohold til lys. Hvis betjenten vurderer, at personen er påvirket, skal vedkommende afgive en blodprøve på lige fod med formodede spritibilister.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post Politiet trænede gadekamp
Next post To mænd overfaldet i Hellerup