Frit lejde til at aflevere våben

Den næste måned er der frit lejde til at aflevere ulovlige våben og undgå straf.

Der er frit lejde til at aflevere ulovlige våben. Foto: Brian Lary.
Der er frit lejde til at aflevere ulovlige våben. Foto: Brian Lary.

Frem til og med den 14. juni kan alle borgere aflevere ulovlige våben til politiet uden at blive tiltalt og straffet.

Den såkaldte frit lejde-aktion er sat i værk af Justitsministeriet efter forslag fra Københavns Politi. Dagen efter aktionen udløber forventes en ny og skærpet våbenlov at træde i kraft som led i regeringens bandepakke.

– Jeg gør mig selvsagt ikke nogen illusioner om, at en ”frit lejde-aktion” vil afskaffe problemet med ulovlige våben i bandemiljøet. Men jeg har som sagt lyttet til Københavns Politis forslag om, at vi bør give alle en mulighed for straffrit at aflevere deres ulovlige våben, siger Justitsminister Brian Mikkelsen og fortsætter:

– Jeg skal derfor på det kraftigste opfordre alle, der ligger inde med ulovlige våben, til at benytte denne helt ekstraordinære chance for at komme af med disse våben uden at risikere straf.

Afleveringen skal ske til politiet og kan være anonym. Alle typer våben kan afleveres, men er man i tvivl om, hvorvidt gammelt sprængstof eller ammunition er farligt at transportere, skal man i stedet ringe til politiet.

Sidst politiet gennemførte en frit lejde-aktion var i efteråret 2003. Dengang afleverede borgerne 1.740 håndskydevåben, 3.087 knive og en betydelig mængde ammunition og sprængstoffer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post 28-årig mand dræbt af skud
Next post Beslaglagde 1,5 kg hård narko