Selvmordsbombe ved dansk base

En selvmordsbomber kørte fredag aften kort før klokken 20, lokal tid, sin Toyota Corolla ind i en tankvogn, som sotd sammen med 14 andre lastbiler på en rasteplads ved hovedvejen, Highway 1 tæt på MOB Price, der ligger ca. 35 km syd for Armadillo i den afghanske Helmand-provins.

Angrebet forårsagede en voldsom eksplosion, der kunne høres flere kilometer væk, oplyser Forsvares Operative Kommando.

En deling fra Charlie Kompagniet kørte straks efter eksplosionen ud for at se til stedet og konstaterede hurtigt, at der hverken var tilskadekomne danske soldater eller ISAF-soldater.

I en times tid efter angrebet, lød der yderligere et par eksplosioner, da to andre lastbiler brød i brand. I alt udbrændte 3 ud af 15 lastbiler på rastepladsen.

Ni sårede lokale, blev bragt til lejren MOB Price. Tre af de såredes tilstand var kritisk. Infirmeriet og de mange folk i lejren, der var kaldt til for at hjælpe, fik stabiliseret alle ni og evakueret dem til felthospitalet i Camp Bastion. Tidligt i morges, lokal tid, blev en endnu en såret lokal bragt ind til MOB Price, hvor han blev stabiliseret og evakueret til felthospitalet i Camp Bastion.

Ingen har officielt taget ansvar for hændelsen. Efterretninger tyder dog på, at det lokale Taleban ikke umiddelbart kender til selvmordsbomberen, men at det er blevet iværksat fra et højere niveau af Taleban i Helmand – formentlig på provinsniveau, oplyser Hærens Operative Kommando.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post Pensionist dømt for at sælge fisk
Next post Dansk politimand identificerer ofre fra flystyrt