To svenskere anholdt for millionrøveri

To svenske mænd blev anholdt i onsdags for røveriet mod Dansk Værdihåndtering i august sidste år. Det oplyser Københavns Vestegns Politi.

Den ene sigtes for medvirken til røveri, mens den anden sigtes for hæleri.

De to mænd – en på 34 og en 37 – blev anholdt onsdag formiddag i området omkring Stockholm af dansk og svensk politi. Begge er svenske statsborgere, men kommer oprindeligt fra Polen.

De blev efterfølgende varetægtsfængslet i Sverige og begæres udleveret til Danmark.

Med de to nye anholdelser er der 11 varetægtsfængslede personer i sagen. Ti er sigtet for røveri og én er sigtet for hæleri.

Fire yderligere personer har allerede fået dom i sagen. Tre svenske mænd har hver fået otte måneders fængsel og én dansk kvinde tre års fængsel – alle for hæleri i forbindelse med røveriet.

Røveriet den 10. august 2008 er det første af to store røverier begået mod Dansk Værdihåndtering – udbyttet var på 60 millioner kroner. Ved røveriet brugte gerningsmændene en entreprenørmaskine til at trænge gennem væggen til virksomheden på Kornmarksvej i Brøndby, hvorefter maskerede og bevæbnede røvere trængte ind stjal de mange millioner.

Det andet røveri blev begået mod en af værdicentralens pengetransporter den 31. marts 2009, og udbyttet var her på ca. otte millioner kroner.

– Vi arbejder intenst på at opklare begge røverier. Og hver ny anholdelse bringer os et skridt videre, udtaler vicepolitiinspektør Carsten Jansson fra Københavns Vestegns Politi.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post Såret AK81’er varetægtsfængslet
Next post Ahmedinejad vandt det iranske præsidentvalg