Børneattester afslørede 32 pædofile sidtste år

Børneattester aflsørede sidste år 32 pædofile. Det viser nye tal fra Rigspolitiet.

Alle nyansatte eller frivlille, som skal arbejde med børn og unge i virksomheder, idrætsforeninger og organisationer, skal kunne fremvise en ren børneattest. Det er Rigspolitiet, som administrerer attesterne, og på dem står det, hvis en person har overtrådt straffelovens regler om seksuelle krænkelser af børn under 15 år.

For at Rigspolitiet må udleverer en børneattest til en kommende arbejdsgiver, skal ansøgeren give sin tilladelse

Sidste år blev der udleveret 190.985 børneattester og 32 af dem afslørede, at ansøgeren tidligere havde krænket et barn seksuelt. I 2007 udleverede Rigspolitiet 28 såkaldt positive børneattester ud af 171.515 udleverede.

Indtil udgangen af juni i år er der udleveret 114.715 attester, og af dem har 28 været positive.

Kravet om en ren børneattest blev indført den 1. juli 2005. Siden kravet blev indført er der i alt udleveret 752.276 børneattester hvoraf 119 har været positive, hvilket har givet arbejdsgiveren mulighed for at fravælge ansøgeren.

Siden 1. april 2001 har arbejdsgivere haft ret til at bede en ansøger om en børneattest. Det valgte 1.892 at gøre det år. Siden muligheden blev indført er der i alt blevet udleveret 951.383 attester hvoraf 148 har været positive.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post Prins Henrik Carl Joachim Alain
Next post 105.000 arbejdsløse i Danmark