Mand anholdt i sag om rekordstort million-røveri

Dansk politi var til stede, da en 24-årig mand blev anholdt af svensk politi onsdag eftermiddag i denne uge på sin bopæl i Malmø.

Anholdelsen skete på baggrund af en fængslingskendelse på den 24-årige fra Retten i Glostrup i sagen om det spektakulære røveri mod Dansk Værdihåndtering den 10. august sidste år.

Ved røveriet brugte gerningsmændene en entreprenørmaskine – en såkaldt gummiged – til at trænge gennem væggen til virksomheden på Kornmarksvej i Brøndby. Herefter trængte fire maskerede og bevæbnede røvere ind og stjal 60 millioner kroner.

Fire personer har allerede fået dom i sagen. Tre svenske mænd har hver fået otte måneders fængsel og én fynsk kvinde to års fængsel – alle for hæleri i forbindelse med røveriet.

Udover den nye anholdte, som politiet nu vil anmode om at få udleveret til strafforfølgning i Danmark, sidder elleve andre varetægtsfængslet i sagen. Ti er sigtet for røveri og én er sigtet for hæleri.
 
Sagen mod de tolv arrestanter har Glostrup Ret berammet til at begynde i januar 2010 . Der er afsat 40 retsdage, og der forventes dom i sagen ultimo maj 2010.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post Pas på indbrudstyven i sommerferien
Next post Markante domme i sag om våbenbesiddelse