Til øl hos præsidenten

Præsidenten, professoren, betjenten og vicepræsidenten mødtes over en kold øl. Foto: Lawrence Jackson/White House
Præsidenten, professoren, betjenten og vicepræsidenten mødtes over en kold øl. Foto: Lawrence Jackson/White House

Den amerikanske præsident Barack Obama mødtes torsdag aften, lokal tid, over en øl med politibetjent James Crowley og professor Henry Louis Gates Jr.

Mødet var kommet i stand efter, at Obama ved et pressemøde havde kaldet politibetjenten der anholdt en sort professor for “stupid”.

Politiet havde inden anholdelsen fået en anmeldelse om et muligt indbrud i professoren hus. Da politiet kom frem til stedet og anholdt den formodede gerningsmand, blev han så sur, at han ifølge flere medier, talte meget grimt om betjenten og dennes mor. “Gerningsmanden”, der til dagligt er professor med ekspertise i racediskrimination, mente at anholdelsen var et udtryk for netop racediskrimination.

Barack Obama trak efterfølgende sin udtalelse ved pressemødet i land og inviterede både betjenten og professoren til en kold øl og en snak i Det Hvide Hus.

I nat, dansk tid, mødtes professoren og betjenten så i Rosenhaven ved Det Hvide Hus, hvor de sammen med præsident Barack Obama og vicepræsident Joe Biden, kunne nyde en kølig øl og få en snak sammen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post Bankrøvere dræbte otte sikkerhedsvagter
Next post Kendt erhvervskvinde sigtet for narkobesiddelse