6.000 kørte for stærkt ved landets skoler


Mellem den 10. og 21. august afviklede politiet en landsdækkende færdselskontrol ved skoler i hele landet i anledningen af skolestarten. Der blev primært fokuseret på hastighed, sikkerhedsseler og forældres parkeringer, når de afleverede eller hentede børn.

I alt 6.256 trafikanter fik bøder for at køre for hurtigt, og 65 af dem trådte så hårdt på speederen, at de står til en betinget frakendelse af kørekortet.

284 bilister fik en bøde og et klip i kørekortet, fordi de ikke havde spændt børn fast i bilen. 1.306 havde glemt at få sikkerhedsselen på, og syv kørte spritkørsel i nærheden af en skole. Politiet opdagede 17 som kørte bil eller stor knallert i frakendelsestiden, og 28 som kørte uden at have taget kørekort.

Statistikken viser, at det totale antal af konstaterede forseelser er øget med 17 procent i forhold til den tilsvarende skolestartkontrol i august 2008. Det er især antallet af hastighedsforseelser – 6.256 mod 5.148 i 2008 – og ikke-fastspændte børn – 284 mod 233 i 2008 – der ligger over sidste års niveau. Antallet af øvrige forseelser er på niveau med sidste år.

I alt blev der standset 11.274 køretøjer og noteret 8.647 overtrædelser af færdselsloven på de to uger.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post Frit slag for pædofile på Facebook
Next post Kaninpigerne indtager København