Dansk Kosovo-bataljon ramt af sygdom

Den danske bataljon i Kosovo har i de seneste dage været ramt af sygdom.

De første tilfælde af maveonde med diarré og opkast, blev opdaget i mandags. De syge blev isoleret, for at mindske smitte risikoen. I alt 17 soldater har været indlagt i et særligt afsnit i den danske lejr for at forhindre kontakt imellem syge og raske soldater, og de indlagte har det efter omstændighederne godt.

Bataljonens senitetsdeling iværksatte en omfattende kampagne for at forhindre sygdommen i at sprede sig – f.eks. bliver alt personel kontrolleret, inden de for adgang til lejrens cafeteria.

Det franske hovedkvarter, som den danske bataljon er underlagt, har ligeledes støttet med lægefaglig ekspertise. Der har været en fransk læge og en veterinær i den danske lejr, og det franske hold tilkendegav, at den hurtige indsats har været udslagsgivende for, at så få soldater er blevet ramt af sygdommen.

Den danske bataljon fortsætter med at overvåge situationen i samarbejde med det franske hovedkvarter. Bataljonen har desuden modtaget  mere af den medicin, der har vist sig effektiv i behandlingen af sygdommen

De danske styrker er i øjeblikket underlagt begrænset adgang til de øvrige KFOR installationer, så smitten ikke spredes til de udenlandske kollegaer.

Den hurtige indsats fra bataljonens sanitetsdeling har betydet, at sygdommen ikke har fået afgørende indflydelse på de danske styrkers operationer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post Mand løsladt efter indbrud i kvindekrisecenter
Next post Modeugen er rent narko-mekka