Dansk soldat såret i Afghanistan

En dansk soldat blev lørdag hårdt såret af en vejside bombe i nærheden af lejren Armadillo i Afghanistans Helmand-provins.

Ulykken skete under en såkaldt overdragelsespatrulje, en fællespatrulje mellem soldater fra Hold 7 og Hold 8, hvor ”det gamle” hold deler sine erfaringer med det nye hold, der for kort tid siden er ankommet til Afghanistan.

Efter eksplosionen ydede kammeraterne førstehjælp til den sårede, som kort efter blev evakueret med helikopter til felthospitalet i Camp Bastion. Her blev den sårede opereret og hans tilstand betegnes som  stabil og uden livsfare.

Den sårede soldat flyves til behandling på Rigshospitalet i København.

Det er kun få dage siden, at en anden dansk soldat blev såret af en vejlside bombe. I onsdags blev en soldat fra Charlie-kompagniets 3. deling såret under en patrulje. Der blev straks ydet første hælp og en læge og ambulance var hurtigt fremme ved den sårede. Han blev derefter evakueret med helikopter til felthospitalet i Camp Bastion.

I begge tilfælde er de pårørende blevet underrettet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post Politiet affyrede skud ved krisecenter
Next post Mand løsladt efter indbrud i kvindekrisecenter