Politiet træner inden efterårets topmøder

I denne tid er er adskillige politifolk og sprængstofhundeførere i fuld gang med den sidste finpudsning inden to store begivenheder i København til efteråret. Den Internationale Olympiske Komité afholder topmøde i oktober, og FN afholder klimakonference i december, og til begge topmøder skal sikkerheden være i top.

Derfor trænes disciplinen sikkerhedsransagning intensivt. Her handler det om at gennemsøge hoteller, konferencecentre og køretøjer for sprængstoffer, våben og andre mistænkelige genstande, inden VIP’er og andre gæster får adgang.

Tidligere i denne uge var flere af sikkerhedsransagningsholdene samlet i Fredericia Messecenter, og torsdag trænede andre hold i Operaen i København. Et hold består af en ledelse, nogle sprængstofhundeførere med hunde samt nogle sikkerhedsransagere.

– Mange af holdene kommer fra Jylland, så derfor har vi trænet der. Men derudover sørger vi for at træne på flere af de lokaliteter, som skal bruges under topmøderne. Jo mere kendskab ransagerne har til stedet, jo bedre. På den måde kan de bedre opdage ting, der afviger fra normalbilledet, siger politikommissær Jesper Simonsen fra Københavns Politi, som koordinerer sikkerhedsransagningerne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *