SF og Socialdemokraterne vil danne regering

Socialdemokraterne og SF fremlagde i dag et fælles skatteudspil under navnet “Fair forandring”.

Med dagens udspil, blev det også for alvor officielt, at SF er kommet ind i varmen hos Socialdemokraterne. Den socialdemokratiske formand Helle Thorning-Schmidt, slog fast, at SF vil sidde med i en kommende centrum-venstre regering, hvis der sker et regeringsskifte efter næste valg.

– Jeg er selvfølgelig meget tilfreds med at tilliden og samarbejdet med Helle Thorning-Schmidt og Socialdemokraterne har bragt os her til. Det er helt naturligt at de to toneangivende partier i oppositionen sammen har sat sig i spidsen for at udvikle et politisk grundlag som er så attraktivt for danskerne, at de gerne vil vælge centrum-venstre frem for mere Lars Løkke og mere Pia Kjærsgaard, siger SF’s formand Villy Søvndal og fortsætter:

– Det er jo vælgerne som afgør, hvem der skal i Folketinget og hvem der danner regering. Sådan bliver det også næste gang. Men får vi et flertal – så er SF med i regeringen. Vi har brugt mange år på at være i opposition. Men udviklingen i Danmark de seneste 7-8 år har gjort det tydeligt, at det ikke er nok at stå på sidelinien. Vi skal ikke være et protestparti som er tilfredse med at føle os rene i egne holdninger. Vi må og skal have indflydelse, så vi rent faktisk kan gøre en forskel for det danske samfund og danskerne.

Blandt punkterne i de to oppositionspartiers skatteudspil var blandt andet en såkaldt “millionærskat” – hvor indkomster over 1 million kroner bliver beskattet yderligere, indførsel af kørselsafgifter – eller roadpricing – for både privatbiler og lastbiler og en forhøjelse af selskabsskatten.

Pengene fra forhøjede skatter og afgifter skal ifølge de to partiers udspil blandt andet gå til nedsættelse af afgift på miljørigtige biler, udbygning af den kollektive trafik og et øget beskæftigelses fradrag.
 
S og SF vil fortsætte det tætte parløb frem mod næste valg og løbende fremlægge ny politik og fælles standpunkter, som kan vise et klart og tydeligt alternativ til VKO.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post Kaninpigerne indtager København
Next post Vi hamstrer glødepærer