Flere udlændinge sigtet for ulovligt arbejde

Nye tal fra Rigspolitiet viser at der har været flere sigtelser i sager om ulovlig arbejde i år, end samme periode sidste år.

I andet kvartal af 2009 har politiet modtaget 139 anmeldelser om udlændinges ulovlige arbejde i Danmark. Det er en stigning i forhold til samme periode sidste år, hvor der indløb 96 anmeldelser.
Også antallet af anmeldelser mod arbejdsgivere er steget i andet kvartal. I år var der 78, og i samme periode sidste år drejede det sig om 67 arbejdsgivere, som ikke havde styr på papirer og tilladelser.
Statistikken viser også en stigning i antallet af sigtelser i årets andet kvartal, hvor 115 arbejdstagere er blevet sigtet for overtrædelse af udlændingelovens paragraffer om ulovligt arbejde. Sidste år i andet kvartal blev der sigtet 96 arbejdstagere. Antallet af sigtede arbejdsgivere er med 38 sigtelser faldet i årets andet kvartal i forhold til samme periode i 2008, hvor der blev sigtet 85 arbejdsgivere.
71 procent af de sigtede arbejdsgivere er danske statsborgere, og 93 procent af sagerne mod arbejdsgiverne blev i andet kvartal afgjort med bødeforlæg, mens det drejede sig om 78 af sagerne mod arbejdstagerne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post Influenza-panik giver tvangshandlinger
Next post Unge tør ikke gå til egen læge