Fogedforbud mod AidOnline

Fogedretten nedlagde fredag fogedforbud mod AidOnlines virke, og dermed har FDIM vundet en principiel sejr i kampen mod AidOnline.

– Afgørelsen faldt ud som vi havde håbet og forventet. Det er en principiel afgørelse, da netop bannerannoncer er det vigtigste indtægtsgrundlag for netmedierne og dermed grundlaget for, at der overhovedet findes netmedier, siger Morten Helveg Petersen, direktør i FDIM.

AidOnline lancerede i juni et system, hvor man ved at downloade et program udskiftede netmediernes bannerannoncer med andre bannerannoncer. En del af indtægterne for de bannerannoncer brugerne fik vist gik i stedet til en række hjælpeorganisationer, mens 20 procent tilfaldt AidOnline selv.

De 12 hjælpeorganisationer, der var i samarbejde med AidOnline fra begyndelsen faldt hurtigt fra, da de vurderede at metoden som AidOnline benyttede ikke var i orden. FDIM valgte dog alligevel at fastholde fogedforbudssagen, da hele fundamentet for AidOnline efter foreningens vurdering var i strid med god markedsføringsskik.

– Vi glæder os over fogedforbuddet, som en gang for alle slår fast at AidOnlines metode er i strid med lovgivningen, siger Morten Helveg Petersen.

2 thoughts on “Fogedforbud mod AidOnline

 1. Dan endelig din helt egen mening om produktet AidOnline, men det kendelse er et IT-fagligt og juridisk makværk af en dom. Begrundelsen stritter i alle retninger, modsiger sig selv og kan bruges til snart sagt hvad som helst. Dommeren virker ikke til at have haft kednskb til IT på brugerniveau, eller kendskab til sine egne begræsninger (ellers havde han næppe udstillet dem så eklatant).

  Klik på linket i min signatur og få uddrag fra kendelsen, og et link til et download.

  …og det handler ikke længere om AidOnline, og vores uenigheder der. Det handler om at vores retssystem ikke kan håndtere en sag der kræver bare lidt IT-kendskab uden at gøre sig selv til grin.

  Læs kendelsen, dan din egen mening og blog din egen mening, og…

  SPRED KENDSKABET TIL DEN KENDELSE!

 2. 1) Den dom er alt andet end klar. Jeg kan anbefale at læse kendelsen som William linker til på http://www.bohemianrhapsody.dk/ .

  2) Prøv lige at lave bare et minimum at journalistisk arbejde: Hjælpeorganisationerne forlod projektet pga. trusler fra medierne om at ramme dem økonomisk. Der blev tværtimod sagt at AidOnline var konkurrence som medierne må lære at håndtere. Det står alle vegne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post Dansk soldat dræbt i Afghanistan
Next post Ikke lovligt at fyre ansat med handicappet barn