Ikke lovligt at fyre ansat med handicappet barn

En ny dom fastslår, at det er ulovligt at fyre medarbejdere, hvis fyringen sker på grund af, at et familiemedlem har et handicap.

Retten i Sønderborg har afsagt i en sag, HK har ført for et kvindeligt medlem, som var ansat som kontorassisten.

Kvinden var alene med sin søn, der var meget syg, og derfor måtte hun gå til forskellige undersøgelser med ham. Hun passede dog sit arbejde som normalt. Da hendes søn til sidst fik konstateret en alvorlig sygdom og et handicap, gik hun til sin chef og fortalte om det. Chefen opfordrede hende til at sygemelde sig, og det gjorde hun. Dagen efter sendte chefen hende en fyreseddel.

Fordi fyringen skete dagene efter, at hun havde meddelt, at hendes søn havde et handicap, og fordi arbejdsgiveren ikke kunne give nogen forklaring på fyringen, afgjorde retten, at den var i strid med lov om forskelsbehandling. Kvinden fik tilkendt 125.000 kroner i erstatning.

– Dommen er meget principiel, fordi retten her udvider tolkningen af forskelsbehandlingsloven, og det er vi meget glade for. Det sikrer, at der bliver taget hensyn til medarbejdernes hele liv. Så medarbejdere er beskyttet mod at blive forskelsbehandlet på grund af deres familie, siger Mette Kindberg, næstformand i HK.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post Fogedforbud mod AidOnline
Next post Lokofører elev død efter togulykke