Trafikveste skal gøre børnehavebørn synlige i Herning

Forleden fik 1.000 børnehavebørn fra Herning Kommune udleveret trafikveste.

Torvet i Herning dannede de perfekte rammer for Børneulykkesfondens arrangement. Fondens projektor den tidligere statsministerfrue Anne Mette Rasmussen og borgmester Lars Krarup delte trafikveste ud til næsten 1000 børnehavebørn.

Et af de konkrete projekter, Børneulykkesfonden har sat i værk, er ”Det er sejt at blive set”, hvor målet er at dele refleksveste ud til børn over hele landet, fordi man ved, at børn, der bærer veste, har 70 procent lavere risiko for at blive kørt over.

– Hvis bare én eneste vest gør en forskel for ét eneste barn, så er det jo et fantastisk projekt, og vi er meget glade for at være én af de første kommuner, Børneulykkesfonden besøger med denne gave, lød meldingen fra borgmester Lars Krarup, der gik rundt mellem de mange børn og hjalp med at få vestene over de små hoveder.

Børneulykkesfondens protektor Anne Mette Rasmussen var enig med borgmesteren:

– Vestene er måske nok en lille ting, men de har en stor effekt og kan i sidste ende betyde forskel på liv og død. Jeg håber virkelig, at børn og pædagoger fremover vil bruge dem, hver gang, de skal på tur, sagde Anne Mette Rasmussen.

Falck i Herning mødte frem med en ambulance og lokalpoliti Herning havde taget en patruljebil med og færdselspolitiet kom med en politimotorcykel.

Det er ikke kun de 1.000 fremmødte børnehavebørn, der har fået en gul trafikvest. I alt 3.300 børn i Herning Kommune kan fremover iføre sig vesten, så trafikanterne i Herning nemmere kan se dem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post Svensker anholdt i sag om million-kup i Brøndby
Next post Miljøaktivister ville lukke Amagerværket