Dansk soldat dræbt af skud

Fredag lige over middag lokal tid blev en dansk soldat fra Den Kongeige Livgarde ramt af et skud og dræbt, da han var på fodpatrulje med sin enhed i bazar-området i Green Zone ved Sandford-lejren i den afghanske Helmand-provins.

Hans kammerater ydede førstehjælp på stedet, og der blev tilkaldt en helikopter, der fløj ham til Felthospitalet i Camp Bastion. Men på trods af den hurtige indsats fra hans kammerater og redningsfolkene i helikopteren, blev han erklæret død af lægerne ved ankomsten til felthospitalet.

Den dræbte soldat kom fra det Mekaniserede Infanterikompagni, Den Kongelige Livgarde.

Stabschefen for Hærens Operative Kommando, brigadegeneral Peter Harry Lund, udtaler:

– Vi må med sorg meddele, at vi i dag har mistet en af vore soldater i Helmand i Afghanistan.
Det er et hårdt slag for os alle, men særligt for soldatens pårørende. Det er med den største medfølelse, vi tænker på dem i denne svære tid, udtalerStabschefen for Hærens Operative Kommando, brigadegeneral Peter Harry Lund og fortsætter:

– Vi vil støtte familien i det omfang, den ønsker det, og også vore soldater i Helmand, der fortsat har en vigtig opgave at løse.

De pårørende er blevet underrettet, oplysre Hærens Operative Kommando.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post 7-Eleven: Vi er de nye nærpolitistationer
Next post Danskerne tror på ambitiøs klimaaftale