Danskerne køber æg fra burhøns

På blot et år er salget af æg fra burhøns steget med 15 pct. Det viser en opgørelse fra Landbrug & Fødevarer. Dermed udgør buræg 61,5 pct. af det samlede salg af æg herhjemme.

I slutningen af 90erne og i begyndelsen af år 2000 kørte Dyrenes Beskyttelse store kampagner, hvor der blev sat fokus på burhønsenes forhold. Det bevirkede, at rigtig mange forbrugere vendte buræggene ryggen og købte alternative æg som frilandsæg og økologiske æg.
 
Men kampagnerne ser nu ud til at være glemt af forbrugerne og det får Dyrenes Beskyttelse til at opfordre forbrugerne til at gå tilbage til at købe æg fra frilandshøns eller økologiske høns, selv om de æg er dyrere. Til gengæld vil man kunne spise sit morgenæg med god samvittighed, mener organisationen.

– Vi havde håbet, at det var blevet slået helt fast, at velfærden hos burhøns simpelthen ikke er god nok. Men vi må se i øjnene, at det igen er nødvendigt at oplyse om, hvordan burhøns lever, siger pressechef hos Dyrenes Beskyttelse Gitte Staffeldt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post Vi gider ikke kerner i frugt.
Next post Vagtfolk har fået nok: Giv os politieskorte