Ny politienhed sættes ind i bandekrigen

Politiet fremlagde torsdag eftermiddag en plan for, hvordan man vil gribe den igangværende bandekonflikt an. Det skal blandt andet ske med en ny specialenhed.

Politiet har i den seneste tid holdt specielt godt øje med ca. 1.200 medlemmer af rocker- og bandemiljøet over hele landet. Af den sidder ca. 100 varetægtsfængslet og et tilsvarende antal afsoner domme for forskellig kriminalitet.

Alligevel har den intensiverede indsats ikke kunne dæmme op for skyderierne. Politiet har rejst sigtelser i ca. en tredjedel af sagerne, men fordi hverken ofre eller vidner typisk ikke ønsker at udtale sig, er det svært for politiet at opklare skud-episoderne.

Politiet har derfor, efter drøftelse mellem rigspolitichefen, politidirektørerne på Sjælland og rigsadvokaten, at oprette en særlig enhed, som skal fokusere på bandekonflikten.

Enheden skal endvidere i et tæt samarbejde mellem politikredsene på Sjælland og Rigspolitiets Nationale Efterforskningscenter (NEC) styrke det efterretningsmæssige grundlag for politikredsenes synlige, tryghedsskabende indsats og grundlaget for efterforskningen af de allerede begåede attentater. Politiets Efterretningstjeneste vil med sine særlige kapaciteter og kompetencer målrettet og koordineret bidrage til enhedens indsats. Statsadvokaten for særlig økonomisk kriminalitet og Skat vil ligeledes understøtte enhedens arbejde.

Den nye enhed får navnet ”Task Force Øst” og ledes af politiinspektør Magnus Andresen, Midt- og Vestsjællands Politi.

Enheden vil fra start bestå af cirka 75 medarbejdere, der rekrutteres fra politikredsene, Rigspolitiet og anklagemyndigheden. Task Force Øst etableres snarest muligt og vil påbegynde sit arbejde indenfor ca. 14 dage.

Task Force Øst skal arbejde med bandekonflikten på hele Sjælland og Lolland- Falster og vil organisatorisk få reference til chefpolitiinspektør Per Larsen, Københavns Politi.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post Butikker bekæmper tyve med røg og larm
Next post Elevationssengen er en strømtyv