Unge mødre er sure på ‘De unge mødre’

Kanal 4’s succes-dokumentarserie ‘De unge mødre’ får omverden til at se skævt til kvinder, der tidligt får børn, siger både Mødrehjælpen og en række unge mødre. Det skriver Avisen.dk

Succes-dokumentarserien ”De unge mødre” på tv-stationen Kanal 4 har negative konsekvenser for kvinder, der tidligt får børn. Både i dagligdagen og på jobbet mødes mange unge mødre med nedladende bemærkninger og afstandtagen.

Det siger Mødrehjælpen og en række yngre mødre, som Avisen.dk har talt med.

– De mange unge mødre, som kommer hos os, er fortørnede over, at programmet sætter dem i bås som en gruppe, der tackler forældrerollen dårligt,” siger Inger Thorø Pedersen, rådgivningschef i Mødrehjælpen, til Avisen.dk.

Der findes hadegrupper på Facebook, hvor mødrene bliver latterliggjort som uansvarlige forældre. De pinligste episoder fra tv-serien lægges ud på Youtube. Og i folkemunde florerer hånlige citater – om eksempelvis den unge mor, der i programmet understreger, at hun giver sin søn grøntsager, nemlig pommes frittes.

 

– Programmet skaber og dyrker fordomme. Jeg er blevet spurgt om, jeg giver mit barn pommes frittes, og overfor både overfor personale og andre forældre i min datters børnehave skal jeg svare på, hvorfor jeg som så ung fik Rosa, og om jeg kan tage vare på hende, siger Anna-Lena Petersen fra Herlev til Avisen.dk. Hun er 22-år, lærerstuderende og mor til den 3-årige Rosa.- Vel er programmet underholdende, men det latterliggør over én kam alle unge mødre, som fremstilles som sociale tilfælde på kontanthjælp, siger den 22-årigeTrine Dohn Borregaard fra Ringkøbing. Hun har en otte måneder gammel søn.

Programmets producent Kaare Sand afviser kritikken.

– Faktisk tror jeg, at programmet er med til at skabe opmærksomhed om en marginaliseret gruppes vilkår og problemer. Det kan inspirere til, at man hjælper en ung mor, siger Kaare Sand.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post Roman Polanski anholdt i Zürich
Next post Og vinderen er… Rio de Janeiro