Illum spammer ufrivilligt

Distributør deler Illums kataloger ud mod stormagasinets vilje

Katalogerne vejer i alt det samme som en lokaltelefonbog. Illum og søsteren Illums Bolighus har virkelig leveret papir til danskerne i håb om at booste julesalget.

Uanset hvor tydeligt og fint man har placeret sit reklameafvisende mærke, dumper katalogerne ind hos borgere i København og omegn. For med en adresse på bagsiden af reklamen er den jo ikke længere adresseløs. Og derfor kyler Bring Citymail helt legalt reklamer ind ad alle de postkasser og brevsprækker, de kan komme i nærheden af, hvor husstandens medlemmer ikke er tilmeldt Robinson-listen.

– Vi skal kun respektere Robinson-listen, ikke nej tak-skiltet, når vi kommer folks adresse på bagsiden af tryksagen. Forbrugerombudsmanden siger, at det ikke er omfattet af regelsættet, når vi har vores adresse på, lyder det fra direktør for Public affairs i Bring Citymail, Jes Herbert, til Newspaq

Illums Bolighus er dog stærkt forundrede over, at deres kataloger er havnet i postkasser, der har et nej tak-skilt påklistret.

– Det er jeg meget ked af at høre, at Bring Citymail gør. Jeg har i vores aftale bedt dem om både at respektere et nej tak og Robinson-listen. Vi vil for alt i verden ikke have vores katalog forbundet med irritation, fortæller marketingschef i Illums Bolighus, Sofie Mols, til Newspaq.

Det svar vækker ikke umiddelbart genklang hos Jes Herbert.

– Jeg ved ikke lige, hvad der er aftalt med den konkrete kunde, det kan jeg ikke svare dig på, siger han.

Forbrugerombudsmand Henrik Øe er dog ikke umiddelbart enig i Jes Herberts forklaring.

– Jeg har ikke taget stilling til Bring Citymails metoder i den konkrete sag med Illum, så det kan jeg ikke tages til indtægt for. Desværre oplever jeg ofte, at virksomheder benytter navnet på min institution, uden vi har givet vores tilsagn. I lyset af, at afsenderen tilsyneladende har ikke har ønsket at få delt kataloger ud til nej tak-sigerne, vil jeg undersøge, om der er tale om en omgåelse af reglerne, lyder det fra Forbrugerombudsmanden til Newspaq.

Sådan fungerer Robinson-listen:
Det er enkelt at dæmme lidt bedre op for reklamer

Man kan undgå adresserede reklamer og telefonopkald med henblik på salg ved at blive registreret enten hos Folkeregisteret eller telefonisk til Borgerservice på den såkaldte Robinson-liste.

Sådan gør du:
* Kontakt folkeregistret i din bopælskommune for at få noteret, at du ønsker at være på Robinson-listen. Dermed får du ikke tilsendt personligt adresseret reklamemateriale og oplysninger om dit forbrugsmønster bliver ikke videregivet til brug for markedsføring.
* Det er gratis at blive registreret.
* Registreringen er personlig, Hver enkelt medlem af husstanden skal altså registreres, hvis alle ønsker at være med i ordningen.
(Kilde: Forbrug.dk)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post Reklame nej tak-skilte er værdiløse
Next post Kulturministeren opretter handicapidrætspris på 75.000 kr.