Kulturministeren opretter handicapidrætspris på 75.000 kr.

Kulturminister Carina Christen deltog som nytiltrådt kulturminister i De Paralympiske Lege i Beijing. Den indsats, der blev udøvet i Beijing af handicapatleterne, og de resultater, handicapidrætten i det hele taget har opnået ude i verden, har gjort så stort indtryk, at kulturministeren nu opretter en handicapidrætspris.

Prisen bliver på 75.000 kr. og uddeles en gang årligt.

Formålet med prisen vil være at sætte fokus på personer eller organisationer, som gør en særlig indsats for at fremme eller udvikle handicapidrætten og/eller handicapidrættens forhold.

Kulturminister Carina Christensen siger:
– Det er mig en stor glæde at kunne indstifte denne pris, så vi kan få sat fokus på de mange dygtige handicappede idrætsudøvere, vi har i Danmark. Der er mange eliteidrætsudøvere, som henter et stort antal medaljer hjem til Danmark såvel ved De Paralympiske Lege som ved EM og VM. Vi hører bare ikke så meget om deres flotte resultater. Det skal handicapidrætsprisen være med til at rette op på, siger kulturministeren og fortsætter:

Men det er ikke kun eliteidrætsudøverne, der skal være i fokus. I hele landet er der mange idrætsklubber med entusiastiske handicappede breddeidrætsudøvere og trænere. Derfor kan prisen også gå til personer, organisationer, virksomheder mv., som har gjort en enestående indsats for handicapidrætten.

Formanden for Dansk Handicap Idræts-Forbund, Karl Vilhelm Nielsen tager godt imod initiativet:

– Kulturministeren har taget et godt og nødvendigt initiativ – leveret en slags gulerod til dem, som vil interessere sig for udviklingen af atleter med et handicap. Initiativet vil blive en hjælpende hånd til at sikre en fortsat høj placering af dansk handicapidræt på den internationale arena. Jeg har store forventninger til, at den øvrige danske idrætsverden – primært specialforbundene – vil blive motiveret til at gøre en indsats sammen med DHIF, siger Karl Vilhelm Nielsen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post Illum spammer ufrivilligt
Next post 20.000 kr. i bøde for manglende oplysninger