Næsten 11.000 spritbilister taget indtil nu i år

Politiet har sigtet talrige spritbilister og narkotikapåvirkede trafikanter i årets første ti måneder.

Fra januar til udgangen af oktober har politiet fået fat på 10.876 spritbilister på de danske veje. Statistikken viser, at 704 af dem var involveret i færdselsuheld, hvor nogen kom til skade. 1.330 var med i færdselsuheld, hvor der kun skete materiel skade.

I samme periode sidste år blev der sigtet i alt 11.693 spritbilister hvoraf 1.424 var med i færdselsuheld uden personskade, og 816 var indblandet i uheld, hvor mennesker kom til skade.

Tallene viser, at de fleste spirituspåvirkede trafikanter er blevet opdaget i perioden fra juni til oktober.

Politiet har også mulighed for at undersøge, om bilister er påvirkede af narkotika. Fra januar til slutningen af oktober blev i alt 1.429 trafikanter sigtet for at have taget narkotika eller ulovlig medicin i forbindelse med kørslen. I 71 af sagerne var den påvirkede bilist indblandet i et færdselsuheld med personskade. Derudover var narkotikapåvirkede bilister med i 100 færdselsuheld, hvor ingen kom noget til.

I 2008 blev der fra januar til og med oktober sigtet 860 narkotikapåvirkede bilister.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *