115 pædofile anholdt i Europol-aktion

En international politiaktion mod pædofile på internettet, Operation Typhoon, er nu afsluttet efter to år. Det oplyser det europæiske politisamarbejde, Europol.

Der er blevet foretaget husransagninger i 19 lande: Belgien, Bulgarien, Danmark, Fankrig, Tyskland, Ungarn, Litauen, Luxemborg, Malta, Holland, Polen, Rumænien, Slovakiet, Slovenien, Spanien, Schweitz, Storbritanien, Østrig og Canada.

I alt er 221 pædofile blevet afsløret og af dem er 115 blevet anholdt. Nogle af de anholdte er lærere eller andre, der har tæt kontakt med børn.

Operationen har også ført til, at fem børn i alderen 4 – 12 år er blevet identificeret. Børnene, der er fra forskellige lande, har været ofre for seksuelle forbrydelser, oplyser Europol.

efterforskningen blev ledet af Østrigs – som opdagede, at sexforbrydere misbrugte en internetudbyder til at distribuere ulovligt materiale på internettet. Log filer samlet sammen af .BK blev sendt til Europol sammen med billederne af misbrugte børn. Da materialet var blevet struktureret og analyseret, fik politiet i EU landende og andre lande med samarbejdsaftale med Europol del i materialet.

– Pædofili er en af værste former for kriminalitet så jeg er utrolig glad over, at Europol sammen med vores partnere har haft success med identificere og anholde disse seksualforbrydere. Men mest af alt er jeg glad for, at sårbare børn er blevet identificeret og reddet fra yderligere forbrydelser., siger Rob Weinwright, leder af Europol.

Europol ahr indtil videre hjulpet ved 23 internationale operationer. Sagerne, som både indvolverer EU medlemslande og andre lande med samarbejdsaftale med Europol, har indtil videre ført til, at omkring 1.600 pædofile er blevet identificeret, ligesom mange af de pædofiles ofre er blevet reddet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post Dalai Lama: Dansk erklæring Made in China
Next post Per Stig erkender: Kina redigerede erklæring