I aften er det juleaften – i Holland

Traditionerne for december er vidt forskellige verden over. I Holland skiller de sig dog ekstra ud. Læs hvor de går grassat i gaver i aften

Herhjemme og langt de fleste steder i verden er der stadig knap tre uger til gaveregn, familiehygge og alt det andet, som de fleste enten elsker eller hader.

Men i Holland, dele af Belgien og et hjørne af Tyskland er det i aften, ventetiden bliver forløst for børn og barnlige sjæle.

Det sker når der bliver fejret Sinta Klaas med en aften i familiens skød, der til forveksling ligner vores juleaften med gaver og god mad.

Mens vi synger sange og ligger pakker under træet, så læser hollænderne digte højt og venter på pakker i træsko.

– I aften flyver Sinta Klaas over tagene og smider gaver ned i skorstene – naturligvis ikke i virkeligheden, men det siger traditionen. Så står der ‘pludselig’ en sort sæk i gangen og venter på børnene, fortæller Hans Vendel, der formand for Nederlandsk-Dansk Forening, til Newspaq.

Men ligesom herhjemme med julemanden så er det ikke helt til at finde ud af, hvem Sinta Klaas egentlig er.

– Det, vi ved, er, at han oprindeligt kom fra Tyrkiet. Nu bor han i Spanien sammen med sine hjælpere. Tre uger før den 5. december ankommer han så med dampskib. I de tre uger stiller børnene træskoene under skorstenen og helst med en gulerod i til Sinta Klaas’ heste. For så stiger chancen for gaver, forklarer Vendel til Newspaq.

Sinta Klaas har i årevis været højtid nummer ét i Holland, men traditionen giver alligevel ikke hollænderne fri fra job. Der må hollænderne vente på juletiden, hvor har fri et par dage.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post Svenskerne er de virkelige klimahelte
Next post Pas på indbrudstyven i julen