Ingen danske julegaver på Færøerne

Færøsk fly i færdselsuheld. En kollision i Københavns Lufthavn gav hul i skroget, og det lammer julegavetransporten til øerne.

En forkert biltype slog hul i flyet, og nu bliver der ikke særlig mange gaver under de færøske juletræer. Det er konsekvensen af et uheld i Københavns Lufthavn den 6. december, hvor Atlantic Airways’ Thorshavn-maskine blev godt og grundigt beskadiget.

Flyet skulle bugseres ud til start, men handlingseslskabet havde valgt en forkert bil til at bugsere med. Så i stedet for at gribe fat i maskinens bagdel, bankede den et hul i skroget.

– Det var en BAE Avrojet146 til 95 personer, som blev beskadiget. Den type har vi ikke flere af, og erstatningsflyet har ikke så meget bagageplads, fortæller administrerende direktør i Atlantic Airways, Magni Arge, til Nyhedsbureauet Newspaq.

Han lover samtidig, at færingerne nok skal komme hjem til jul, men det ser værre ud med at få julegaverne frem til de små øer.

– Desværre kan vi ikke have pakkeposten med.. Vi ved ikke, om den kommer for sent til jul eller blot bliver forsinket, siger han til Newspaq.

Post Danmark er temmelig trætte af ufrivilligt at have fået rollen som antijulemand i Nordatlanten.

– Vi beklager forsinkelsen over for kunderne og arbejder på at finde alternative løsninger, så pakkerne kan nå frem hurtigst muligt, siger Henning Christensen, chef for Brevproduktion og Transport i Post Danmark.

I forsøget på at reducere forsinkelser for pakker sendt med fly mest muligt, har Post Danmark valgt at sende pakkerne med skib, indtil flybefordringen til Færøerne normaliseres. Det betyder, at pakker indleveret efter d. 15. december kan risikere først at komme frem efter jul. Julepakker indleveret inden d. 15. forventes at nå frem inden jul, men ikke så hurtigt som normalt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post Videnskabsminister til kamp imod fup-universiteter
Next post Sneen forsinker posten i hele landet