Klimaudlejere tjener fedt på skattefidus

Når københavnerne udlejer værelser til klimagæster i stor stil, så går langt de fleste fri af et skattesmæk.

Københavnerne åbner i de kommende uger deres hjem for alverdens klimaturister, der kommer til hovedstaden for at deltage i klimatopmødet.

Men det er ikke kun for deres blå øjne skyld.

De kan nemlig tjener tusindvis af kroner ganske skattefrit, når de udlejer værelser og lejligheder til de mange konferencegæster.

Over for Newspaq bekræfter Skat, at det er muligt for ejere at tjene op til 24.000 kroner på udlejningen uden at betale én krone til Skattefar.

Beløbet kan dog let blive større. En ejerlejlighed til fire millioner, kan således udlejes for godt 53.000 kroner før udlejeren skal opgive indtægten.

For andelshavere og lejere er reglerne også lempelige. En lejer med eksempelvis 100.000 kroner i årlig leje kan tjene 66.000 kroner som klimavært, før Skat skal have en del af kagen.

På hjemmesiden housing.cop15.dk udbyder godt 5.000 københavnere deres lejligheder. Og priserne er på niveau med hoteller i middelklassen.

Én af dem er bogholder Rasmus Nielsen, der er i slutningen af tyverne. Han udlejer sin lejlighed i hjertet af Købehavn til to konferencedeltagere fra Algeriet. De betaler 1.000 kroner om dagen for herligheden. 17.000 kroner i alt kan han derfor skattefrit stikke i lommen efter 17 nætter på sofaen hos en kammerat.

– Hvis ikke jeg havde kunnet tjene en god gevinst, så havde jeg nok ikke gjort dét. Godt nok er det spændende at møde folk fra den store verden, men jeg har også været lidt nervøse ved at åbne mit hjem for to vildt fremmede, jeg ikke kender, siger Rasmus Nielsen til Newspaq.

Rasmus har tænkt sig at bruge den gode gevinst på julegaver, “det er jo julemåneden”, og en længere rejse. Men havde han overhovedet udlejet, hvis Skattefar skulle have haft en del af kagen?

– Ja, det havde jeg nok. Men så havde jeg nok taget en anden pris, siger Rasmus Nielsen, der fik idéen til at udleje sin lejlighed efter at have hørt om muligheden i medierne.

Skat oplyser, at de lempelige skatteregler for udleje af privat bolig er lavet for at opmuntre udlejening af værelser til boligsøgende studerende i de større byer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post Tema: Inden COP15
Next post Lars H.U.G.: Tryk kunstnen som lokumspapir