Længere rejsetid til USA

Amerikanerne kræver, at SAS gør sikkerhedstjekket mere grundigt. Det betyder sandsynligvis dobbelttjek i lufthavnen.

Terrorattentatet fredag mod et fly, der skulle til at lande i Detroit, koster nu danske rejsende ekstra lufthavnstimer. I hvert fald når turen går til USA, for amerikanerne har prompte forlangt, at sikkerhedsprocedurerne gøres med omstændelige, når man sætter sig i flyveren med kurs mod staterne.

– Der bliver uden tvivl tale om en længere check-in-tid i Kastrup, så vores rejsende skal møde tidligere, erkender pressechef i SAS, Mikkel Thrane, til Nyhedsbureauet Newspaq.

Telefonen kimede hos det nordiske luftfartsselskab kort tid efter terrorforsøget i luftrummet over Detroit. USA var i røret og fortalte, at man skulle gøre klar til nye sikkerhedskrav for alle rejsende, der vil ind i landet.

Men præcis hvor voldsomme de ny sikkerhedstiltag bliver, er endnu for tidligt at sige.

– De amerikanske myndigheder har krævet, at vi har de nye procedurer på plads fra i morgen. Men hvad de helt nøjagtigt kræver, vi ændrer i vores sikkerhedsprocedurer, ved vi ikke endnu. Vi må afvente og høre de danske myndigheder, hvordan vi skal agere, slutter Mikkel Thrane til Newspaq.

SAS får dog ikke udstukket nye procedurer fra dansk stat i dag. For Statens Luftfartsvæsen ved endnu ikke, hvad amerikanerne forlanger. Men kommunikationschef Thorbjørn Ancker har dog en god idé om, hvad forandringerne bliver.

– De nøjagtige procedurer kommer først i morgen, men mit bud bliver, at der kommer et ekstra sikkerhedstjek helt ude ved gaten, fortæller Thorbjørn Ancker til Nyhedsbureauet Newspaq.

Et ekstra tjek ved gaten betyder tidligere boardingkald, og det giver i sidste ende et ganske indlysende facit.

– Budskabet til de rejsende, der skal til USA i de kommende dage, er enkelt: Mød op i god tid, siger Thorbjørn Ancker.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post Ville sprænge fly i luften
Next post Statsministerens nytårstale