Minister: Illegal og underbetalt arbejdskraft i det offentlige er uacceptabel

Beskæftigelsesministeren mener ikke, at det offentlige skal bruge firmaer, som benytter ulovlig arbejdskraft.

Beskæftigelsesminister Inger Støjberg var onsdag kaldt i samråd for at fortælle, hvordan hun vil sikre, at private arbejdsgivere ikke bruger ulovlig, sort eller underbetalt arbejdskraft, når de udfører opgaver for det offentlige. På samrådet sagde beskæftigelsesministeren blandt andet:

– Myndighederne skal selvfølgelig ikke indgå kontrakter med firmaer, der bruger ulovlig, underbetalt eller sort arbejdskraft.

Beskæftigelsesministeren gjorde rede for, at Danmark har tiltrådt en international konvention om klausuler i offentlige kontrakter med private firmaer. Formålet med konventionen er at forhindre social dumping. Det sker ved at indføje klausuler om, at løn- og arbejdsvilkår skal være i overensstemmelse med, hvad der i øvrigt gælder på et bestemt arbejdsområde.

Desuden påpegede ministeren, at arbejdsmarkedets parter spiller en vigtig rolle i overvågningen af løn- og arbejdsvilkår.

– Jeg vil gerne slå fast, at arbejdsmarkedets parter er ansvarlige for at sikre løn- og arbejdsvilkår gennem kollektive overenskomster. Findes der ikke overenskomst på et område, har parterne mulighed for at tage det man kalder kollektive kampskridt, for eksempel blokader, så der kommer ordnede forhold. Vi har nogle ret gode og virkningsfulde rammer på det område, der kan håndtere de problemer, der måtte opstå nu og da, sagde Inger Støjberg på samrådet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post Per Stig erkender: Kina redigerede erklæring
Next post Stinkende fisk stopper juleposten