Pas på indbrudstyven i julen

Sommerferie er højsæson for indbrud. Foto: Hans Slegers.
Sommerferie er højsæson for indbrud. Foto: Hans Slegers.

Du kan gøre meget for at holde indbrudstyven ude i julen

Julen er ligesom sommerferietiden en af indbrudstyvenes højtider, fordi mange ikke er hjemme. Men du kan gøre meget for at sikre dig bedre mod ubudne gæster i julen.

Blandt andet kan du få det til at se ud som om, du er hjemme. Det kan gøres ved at tilslutte en timer til lyset inde i huset, så det tænder om aftenen. Du kan også bede naboen om at sætte sin bil i din indkørsel af og til, og bede ham eller hende tømme din postkasse og lægge affald i din skraldespand. Hvis du bor i lejlighed, så få din nabo til at lægge dørmåtten på plads, hvis trappen er blevet vasket mens du er væk.

Du kan også gøre noget ved adgangen til dit hus eller lejlighed. En indbrudstyv til helst arbejde i fred og uden risiko for at blive opdaget. Derfor gælder det om at skabe så god indsigt til grunden som muligt, så tyven ikke kan bryde ind uden at blive set fra vejen eller af naboerne. Du kan også sætte følere op, så udendørslyset tænder ved bevægelse, og du kan forstærke dine døre og vinduer, så de bliver sværere at bryde op.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post I aften er det juleaften – i Holland
Next post Regeringen anklaget for Tibet-løgn