Snyd med ejendomsmægler-titel

Erhvervs- og Byggestyrelsen politianmelder nu 71 personer for snyd med ejendomsmælgertitlen. Titlen er beskyttet, fordi forbrugerne skal kunne stole på, at de får professionel rådgivning fra deres ejendomsmægler.

Direktør i Erhvervs- og Byggestyrelsen, Finn Lauritzen:

– For mange forbrugere er køb og salg af fast ejendom deres livs største økonomiske beslutning. Derfor har forbrugerne krav på, at deres ejendomsmægler rent faktisk er uddannet til at rådgive dem. De personer, der uretmæssigt har brugt titlen ejendomsmægler, bliver nu anmeldt til politiet.

Fra den 23. til 26. november i år kontrollerede Erhvervs- og Byggestyrelsen titlerne på ca. 1.000 ansatte i ejendomsmæglerforretninger. Kontrollen blev på forhånd varslet til alle ejendomsmæglerkæder og i ejendomsmæglernes fagblad. Alligevel afslørede kontrollen, at mere end 7 pct. snyder med titlen ejendomsmægler.

Ejendomsmæglertitlen er beskyttet ved lov. Det vil sige, at en person kun må kalde sig ejendomsmægler, hvis vedkommende er registreret i det offentlige ejendomsmæglerregister. Ejendomsmæglerregisteret administreres af Erhvervs- og Byggestyrelsen.

De 71 personer, der har brugt ejendomsmæglertitlen, uden at være registrerede som ejendomsmæglere, bliver nu politianmeldt. Misbrug af ejendomsmæglertitlen straffes med bødestraf.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post Politiet får lov til at arbejde længere
Next post Speciel musik et godt alternativ til morfin