10 millioner til jordskælvsofrene i Haiti

Lokale ser på et lig, som er fundet i murbrokkerne fra en sammenstyrtet skole. Foto: Marco Dormino/UN (licens: CC BY 2.0).
Lokale ser på et lig, som er fundet i murbrokkerne fra en sammenstyrtet skole. Foto: Marco Dormino/UN (licens: CC BY 2.0).

Udviklingsminister Ulla Tørnæs har besluttet at give 10 mio. kr. som støtte til ofrene for det voldsomme jordskælv som ramte Haiti tirsdag.

– Selvom det er vanskeligt at få et overblik over situationen, er der ingen tvivl om, at jordskælvet på Haiti har været særdeles voldsomt, og mange tusinder kan være begravet under de sammenstyrtede bygninger i hovedstaden. De næste døgns indsatser vil være afgørende for, hvor mange mennesker vi kan redde, siger udviklingsministeren og fortsætter:

– Jeg har derfor besluttet, at Danmark vil bidrage med 10 mio. kroner gennem FN’s nødhjælpskontor til indsatsen på Haiti, så vi hurtigt kan få hjælpen ud der, hvor behovet er mest akut.

Udenrigsministeriet følger situationen nøje med henblik på, at danne sig et indtryk af skadernes omfang og hvor behovet for nødhjælp er størst.

Det kraftige jordskælv ramte et meget tæt befolket område nær hovedstaden Port-au-Prince tirsdag aften kl. 22.53 dansk tid, og mellem 3 og 5 mio. mennesker formodes at være berørt. Også FN’s hovedkvarter og bygninger er ramt, og der er meldinger om mange forsvundne og kvæstede. Kommunikationslinjerne til Haiti er afbrudt, ligesom der er bekymring for om lufthavnen er ødelagt, hvilket vil vanskeliggøre nødhjælpsindsatsen.

Haitis befolkning er i forvejen hårdt ramt af fattigdom og fødevaremangel og er et særdeles sårbart land med høj kriminalitet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post Undersøgelse skal vise om genoptræning forkorter sygefravær
Next post Fotogalleri: Jordskælv i Haiti