Danmark er det mest populære studieland i hele Norden

Danmark er det land i Norden, der modtager flest studerende fra de andre nordiske lande. Paradoksalt nok gør de danske studerende selv mindst brug af muligheden for at studere i et andet nordisk land. Videnskabsministeren opfordrer danske studerende til at udnytte mulighederne.

Godt 5.000 studerende fra Finland, Island, Norge og Sverige var i studieåret 2007/2008 i gang med at studere på en hel videregående uddannelse i Danmark. Det er markant højere end i det næstmest populære studieland i Norden, Sverige, hvor godt 2.000 studerende fra de øvrige nordiske lande var i gang med en hel videregående uddannelse i samme studieår.

Samtidig er der markant færre danskere, der tager til et andet nordisk land, end der kommer til Danmark af andre nordiske studerende. I nævnte studieår var således kun 539 danske studerende i gang med at læse i et andet nordisk land, mens 2.888 norske studerende var i gang med at læse i et andet land i Norden.

I en kommentar til tallene siger videnskabsminister Helge Sander:

– Det er meget positivt, at studerende fra Norden vælger Danmark som deres mest populære studieland i hele Norden. Placeringen ligger helt i tråd med regeringens ambition om at gøre Danmark til et attraktivt land at studere i – også for internationale studerende.

– Det er dog paradoksalt, at så få danskere vælger at tage en videregående uddannelse i et andet nordisk land. De nordiske lande er nogle af vore vigtigste handels- og samarbejdspartnere. Derfor er det en klar fordel for de kommende kandidater selv, hvis de i en periode har opholdt sig i et andet nordisk land, siger videnskabsminister Helge Sander.

– Det handler selvfølgelig ikke om at begrænse danske studerende i at tage til USA, Australien og Kina – tværtimod er ophold på den anden side af jorden ofte guld værd senere i arbejdslivet. Men i en global tidsalder må vi bare ikke glemme de muligheder, der ligger hos vore naboer, siger Helge Sander.

I 2008 var 3.196 danskere i gang med en hel videregående uddannelse i udlandet. 20 procent af dem var i et andet nordisk land.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post Fakkeldemo for eks-drabssigtet Jan Lindholt
Next post Voldsudsatte får anonym brevkasse på nettet