Hackere har let spil mod danske hjemmesider

Danske websites er så dårligt beskyttet at mange personoplysninger ligger frit tilgængeligt for fingerfærdige hackere.

En undersøgelse af 50 store danske websites foretaget af firmaet HackTest.dk viser, at programmørerne i stor stil har “glemt-at-lukke-døren” efter sig.

Ud af de 50 websites havde 13 dybt kritiske fejl der giver direkte adgang til personfølsomme oplysninger, 17 havde alvorlige fejl der nemt giver udefrakommende adgang til websitets server, og ikke mindre end 37 ud af de 50 havde mere eller mindre kritiske fejl.

Blandt de store websites finder man Danmarks største medievirksomheder, internationale foretagender o. lign. – alle disse websites bliver kontaktet af HackTest.dk, der udover at følge med i trusler mod danske websites, også tilbyder at teste websites for sikkerhedsbrister.

– Der kommer flere og flere aktive hackere rundt omkring i verden, og diverse internationale begivenheder, hvor Danmark er i fokus, giver helt klart en effekt på den mængde angreb de danske websites oplever, siger Jonas Alexandersson fra HackTest.dk. og fortsætter:

– Vi ser flere og flere danskere forsøge sig med egne websites, webshops m.m., men de fleste glemmer at få tjekket sikkerhedsbristerne, som man ville sikre ens fysiske butik, og det kan give nogle alvorlige konsekvenser når Danmark oplever disse bølger af angreb..

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post Trusler mod hver fjerde socialrådgiver
Next post Dimission på Danmarks Journalisthøjsskole