Udenrigsministeren: Alle sejl er sat til for at hjælpe danskere i Haiti

Udenrigsminiter Per Stig Møller (K) oplyser, at personale fra Udenrigsministeriet rejser til Haiti for at hjælpe nødstedte danskere.

Ifølge Udenrigsministeriet indløber der nu stadig flere rapporter om det voldsomme jordskælv, der i tirsdags ramte Haiti, og de katastrofale ødelæggelser, som det har forårsaget. Boliger, hospitaler, skoler er sammen med store dele hovedstadens infrastruktur styrtet sammen, og østatens godt 9 mio. mennesker kæmper en desperat kamp for at finde slægtninge og pårørende under de sammenstyrtede bygninger.

I den dybt kaotiske og usikre situation, som præger Haiti efter tirsdagens kraftige jordskælv, bliver der udfoldet maksimale bestræbelser fra Udenrigsministeriets side på at hjælpe de danskere, der befinder sig på øen. P.t. menes i alt 11 danskere at opholde sig i Haiti, hvoraf 9 er fundet i god behold, mens to stadig efterlyses.

– Det er fortsat usædvanligt vanskeligt at få et overblik over situationen, men vi er nu begyndt at ane konturerne af katastrofens enorme omfang, siger udenrigsminister Per Stig Møller (K) og fortsætter:

– Den haitianske befolkning er i en uoverskuelig situation, hvor tusinder frygtes at være omkommet eller ligge såret under murbrokker. Den danske regering vil løfte sin del for at hjælpe den hårdtprøvede haitianske befolkning i denne nationale nødstilstand.

– Til trods for de sammenbrudte kommunikationssystemer på øen er det nu lykkedes at komme i kontakt med 9 af de i alt 11 danskere, der befinder sig i Haiti. Personale fra Udenrigsministeriet rejser af sted for at hjælpe de nødstedte danskere og for at sikre, at deres hjemrejse kommer til at ske under bedst mulige forhold og med den støtte, som er nødvendig. Vi mangler imidlertid at høre fra to danskere, hvorfor alle sejl er sat til fra Udenrigsministeriets side for hurtigst muligt at få indhentet oplysninger om dem og helst at få skabt kontakt til dem. Der vil blive gjort alt for at lokalisere danskerne i Haiti, slutter Per Stig Møller.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post Fotogalleri: Jordskælv i Haiti
Next post Banksnyd bliver stoppet af Christiansborg