Undersøgelse skal vise om genoptræning forkorter sygefravær

En ny undersøgelse fra Anvendt KommunalForskning (AKF) skal afdække om patienter kommer hurtigere tilbage i arbejde, hvis de får genoptræning efter en hospitalsindlæggelse

Kan patienter, der bliver genoptrænet, fx efter en blodprop eller en rygoperation, komme hurtigere tilbage og passe deres arbejde? Og kan genoptræning mindske risikoen for, at folk udstødes fra arbejdsmarkedet? Det skal AKF, Anvendt KommunalForskning, afdække i en ny undersøgelse om sammenhængen mellem genoptræning og tilbagevenden på arbejdsmarkedet.

For personer i den erhvervsaktive alder kan effektiv genoptræning i forlængelse af hospitalsindlæggelse bidrage til, at man hurtigere kan genoptage sit arbejde. Derfor forventer forskere, at genoptræning er med til at mindske sygefraværet i forlængelse af hospitalsindlæggelse.

Men ifølge projektleder Christophe Kolodziejczyk fra AKF er der ingen større danske undersøgelser, der har belyst, om det faktisk er tilfældet. Derfor skal AKF i et nyt projekt bl.a. undersøge, om mængden og intensiteten af den genoptræning, folk modtager, har nogen betydning for, hvor hurtigt man vender tilbage til arbejdet.

– Siden kommunerne overtog ansvaret for genoptræning i forbindelse med hospitalsindlæggelser er genoptræningsplanerne mere end tredoblet. Det er derfor afgørende at få undersøgt, om ressourcerne står mål med, hvad der kommer ud af genoptræningen, eller om man kan udnytte ressourcerne bedre for at øge effekten, siger Christophe Kolodziejczyk fra AKF.

Det to-årige projekt er finansieret af Trygfonden. Det er første gang i dansk sammenhæng, at forholdet mellem genoptræning og tilbagevenden på arbejdsmarkedet bliver undersøgt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post Dansk soldat dræbt i Beirut
Next post 10 millioner til jordskælvsofrene i Haiti