Absalon i aktion mod pirater

Det danske krigsskib Absalon var i nat i aktion mod formodede pirater i Adenbugten.

På sin natlige patrulje lokaliserede Absalon en hurtiggående kontakt på radaren. Ved brug af sit infrarøde kamera blev målet identificeret som en skiff med otte personer ombord, og der var indikationer på, at det kunne være pirater.

Da Absalon satte sit bordinghold for at undersøge skiff’en nærmere, forsøgte skiff’en at stikke af. Absalons bordinghold eftersatte de formodede pirater, der blev brag til standsning bl.a. ved hjælp af lysgranater.

Ved nærmere undersøgelse af skiff’en, der var udrustet med to kraftige påhængsmotorer, blev der fundet AK 47 automatvåben, en pistol, raketstyr, en stige og rigelige mængder af brændstof.

De formodede pirater blev udspurgt, men da de ikke var blevet taget på fersk gerning i en kriminel handling, blev det vurderet, at det ikke ville være muligt at gennemføre en retssag med efterfølgende domsfældelse.

Våbnene og andet udstyr blev konfiskeret, hvorefter de formodede pirater fik lov at sejle videre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post Strategisk forskning skal bane vej for en fremtid uden kul og olie
Next post Per Stig Møller: Danmark tiltrækker stadig udenlandske investeringer