Danske kampvogne med i offensiv

Danske leopard 2 kampvogne er med i offensiven i Helmand. Foto: Hærens Operative Kommando
Danske leopard 2 kampvogne er med i offensiven i Helmand. Foto: Hærens Operative Kommando

Enheder fra Den Danske Kampgruppe deltager i Operation Moshtarak i Helmand-provinsen i Afghanistan. De Danske Leopard 2 kampvogne støtter engelske enheder. Det oplyser Hærens Operative Kommando.

Den danske kampvognsdeling er indsat som støtte for en britisk enhed, der deltager i den store operation Moshtarak (Moshtarak betyder ”sammen” på pashtu) i den sydlige del af Helmand-provinsen.

Operation Moshtarak er en fælles operation mellem primært amerikanske, britiske og afghanske styrker. Men som nævnt indgår også de danske Leopard-kampvogne i en støttende rolle.
Formålet med operationen er fjerne Taliban fra Marjah-området, der ligger syd for det danske ansvarsområde.

Det gøres ikke kun med magt, men også ved at påvirke befolkningen og Taliban gennem information og såkaldte shuras – stormøder, hvilket offentliggørelsen af operationen forud for iværksættelsen også vidner om.

Operation Moshtarak følger principperne fra en ny strategi, som den øverstkommanderende General McChrystal, har varslet. Forud for operationen har styrkerne brugt energi på at advare lokalbefolkningen, blandt andet gennem dialog med stammernes ældste i de berørte områder, om risikoen for kampe.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post Du betaler din nabos kreditkort
Next post Valentinsdag giver os kvalme