DSB får medhold i Højesteret

Højesteret stadfæstede onsdag en dom fra Østre Landsret, der gav DSB medhold i en sag om modregning, som konkursboet efter rederiet GT Linien havde anlagt mod DSB.

– DSB foretog i sin tid modregning efter en nøje juridisk vurdering, og vi noterer os derfor med tilfredshed, at både byretten, landsretten og nu Højesteret er enige i, at det var fuldt berettiget, siger DSB’s juridiske chef, Jon Iversen.

I 1994 fik DSB retten i Nykøbing Falsters godkendelse af, at DSB havde et krav på 3,4 millioner kroner mod konkursboet efter GT Linien. Efterfølgende har konkursboet fået medhold i et krav om tilbagebetaling af havneafgifter betalt i årene 1985-87 til det daværende DSB Rederi.

DSB modregnede de to modsatrettede krav, men konkursboet efter GT Linien protesterede mod DSB’s modregning og rejste en ny sag ved retten i Nykøbing Falster. Den sag tabte konkursboet, først i byretten, og siden i Østre Landsret. Højesteret har nu definitivt afvist konkursboets krav og bestemt, at DSB var i sin gode ret til at modregne sit tilgodehavende, som med renter løber op i mere end 10 millioner kroner, ligesom konkursboet skal betale sagsomkostninger på yderligere 150.000 kroner til DSB.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post Grethe Sønck er død
Next post Dansk bus forulykket i Tyskland