Gavmilde chefer betalte snefridage

Hver syvende dansker har været forhindret i at komme på arbejde i januar på grund af sneen. I mange tilfælde betalte chefen for fridagen.

“Bliv hjemme og kælk med børnene – vi betaler din fridag”.

Knap hver sjette snefridag i januar blev betalt af chefen, viser en meningsmåling, som Wilke har lavet for Nyhedsbureauet Newspaq.
Ikke mindst nordjyderne har været ramt af Kong Vinters jernnæve.

Fire ud af ti nordjyder har således mindst én gang i januar måtte ringe til chefen og sige, at de var sneen inde.
På landsplan har hver syvende været forhindret i at komme på arbejde i januar på grund af vejret, viser målingen.

Som arbejdsgiver er man ikke forpligtet til at betale de ansattes snefridag, medmindre man selv har sendt de ansatte hjem.
Alligevel har mange virksomheder været gavmilde og betalt knap hver sjette snefridag, viser målingen fra Wilke.

Faglig sekretær i HK, Ole Heilmann, glæder sig over de mange flinke chefer.

“Den fornuftige arbejdsgiver har forståelse for situationen og giver fri, uanset om han er forpligtet til det eller ej,” siger han til Newspaq.

I Dansk Erhverv mener man, at det er helt op til den enkelte chef, hvordan en snefridag skal finansieres.

“Arbejdsgiverne afgør selv, om de vil være gavmilde, eller om de vil følge reglerne,” siger underdirektør Charlotte Vester til Newspaq.

Undersøgelsen viser også, at 25 procent af de ansatte selv har betalt for de ufrivillige fridage, mens knap halvdelen har haft mulighed for at arbejde hjemmefra.
Det sidste glæder Charlotte Vester.

“Det er fint, at man har kunnet løse problemet med, at folk arbejder hjemmefra. Det er ikke alle, der kan det, men man har gjort det der, hvor man kunne,” siger hun.
Mens nordjyderne har været hårdest ramt af snevejret, er københavnerne sluppet nådigst. Her har 8 procent måtte tage en snefridag i januar.

Også aldersmæssigt er der stor forskel på, hvor meget sneen har drillet. CHver femte mellem 30 og 39 år har været forhindret i at gå på arbejde, mens det kun drejer sig om hver 10. mellem 60 og 64 år.

Derudover viser målingen, at halvdelen af danskerne har brugt op til en time mere på transport til og fra arbejde om dagen på grund af sneen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post Hjælp til særligt udsatte befolkningsgrupper i Haiti
Next post Grethe Sønck er død