Lene E: Fart på energibesparelser i boliger

Alle danske boligejere skal være med til at spare på energien – til gavn for klimaet og for boligejernes egen pengepung. Et enigt Folketing har netop vedtaget en ændring af byggeloven, som giver mulighed for at stille krav om, at boligejere skal bruge energieffektive løsninger, når de skifter fyret, varmepumpen eller vinduer.

Den billigste måde at nedbringe energiforbruget i eksisterende bygninger er, når bygningsejeren alligevel bygger om eller renoverer. Med lovændringen stilles der nye krav til bygningsdeles energieffektivitet. Når boligejere fremover skal udskifte vinduer eller en varmepumpe, vil de derfor være mere energieffektive. Dermed mindskes energiforbruget i takt med den almindelige vedligeholdelse af bygningerne.

– Med lovforslaget om byggeloven tager vi et vigtigt skridt i vores bestræbelser på at nedbringe energiforbruget og dermed CO2-udledningen i Danmark. 40 pct. af det danske energiforbrug stammer fra bygningsdriften. Derfor er det vigtigt, at vi tager initiativ til at sænke energiforbruget i bygningsmassen, siger Økonomi- og erhvervsminister, Lene Espersen og fortsætter:

– Under 1 pct. af bygningsmassen udskiftes om året. Så hvis energiforbruget skal sænkes, skal vi også renovere de ældre bygninger til et lavere energiforbrug.

– Der er god privatøkonomisk fornuft i at gøre vores bygninger mere energieffektive. Kravene fastsættes, så forbrugerens merudgift i fx et energirigtigt vindue tjenes hjem i form af de sparede energiudgifter, slutter Lene Espersen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post Astronomer opdager store mængder vand i et meget ungt solsystem
Next post Hjælp til særligt udsatte befolkningsgrupper i Haiti