SKAT konfiskerer penge fra rejsende

For godt et år siden startede de første lufthavnsfogeder med at konfiskere penge fra rejsende på vej ud af Danmark fra Københavns Lufthavn. Fogederne har siden indkrævet 3,8 millioner i kontanter sammen med de almindelige pantefogeder.

70.000 kroner i cool cash i håndtasken er lige lovlig meget i lommepenge til en ferie i Bangkok. Og det er her, at de nye fogeder i lufthavnene kommer på banen. De foretager nemlig udlæg, hvis folk skylder penge til SKAT og er på vej ud af landet med store pengesummer. Lufthavnsfogederne arbejder sammen med SKAT Københavns fogeder, der bliver tilkaldt, når der er store aktioner i Lufthavnen.

– Det er en effektiv måde at hjælpe skyldnere med at få nedbragt deres gæld til det offentlige. Hvis en rejsende bliver taget med mange penge på lommen, så tager vi vores del af kontanterne, inden pengene forlader landet. Er personen først kommet ud af landet, kan vi nemlig godt vinke farvel til pengene, siger viceskattedirektør Lisbeth Rasmussen, SKAT København, der er begejstret for ordningen.

3,8 millioner kroner har fogederne indkrævet siden samarbejdet kom i gang. De enkelte udlæg svinger fra 10.000 kr. og helt op til godt 350.000 kr., som en mand havde forsøgt at gemme i sin håndbagage. Andre har godt fyldte pengebælter omkring livet eller penge gemt i skoene.

Når fogederne foretager udlæg, registreres det, hvor mange penge skyldneren har haft på sig, og hvor den pågældende var på vej hen.

– Vi har på fornemmelsen, at mange af dem, som bliver taget, skal besøge familien i deres tidligere hjemland, og at pengene skal bruges til forsørgelse af familien. I andre tilfælde kan det være, at der skal investeres i udlandet. Men det er ikke nogen undskyldning for ikke at betale sin gæld til det offentlige. Derfor er ordningen et effektivt supplement til vores mange andre måder at nedbringe skyldnernes gæld på, fortæller Lisbeth Rasmussen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Previous post Udenrigsministeren opfordrer til fred og forsoning på Sri Lanka
Next post Offentligt ansatte sætter pris på trivsel og tid til kvalitet